Att ha en kolonilott

edith-averys-allotment-001Väldigt många drömmer om att odla sina egna frukter och grönsaker. Inte bara de som bor på landet eller i villa med stora trädgårdar. Även utpräglade stadsmänniskor kan drömma om att påta i jorden!

Att bo centralt och till och med utan balkong behöver inte betyda att man inte kan förverkliga sina drömmar om att så frön och sätta plantor. I de flesta lite större städer och dess omgivningar har man möjlighet att köpa en kolonilott. För ett pris betydligt lägre än att bosätta sig i en villa kan man få en liten stuga med tillhörande lott. När vädret tillåter kan man anordna grillfester med nära och kära och dessutom övernatta i stugan under sommarnätter.

För stadsbor som har småbarn är kolonilotten idealisk. Förutom att lära barnen om växter och grödor kan man spendera vackra höst- och sommardagar och eftermiddagar där och låta barnen få andas frisk luft. Kolonilotten är också en bra plats att skapa nya bekantskaper på, både för vuxna och barn. Genom att ha en kolonilott blir man en del av en rörelse som delar ens odlarintresse och kärlek för naturen.

Det man måste räkna med är att man lägger en del tid på en kolonilott. Man får spendera en del av sina helger, och ibland ta sig dit efter jobbet för att rensa ogräs, vattna och så vidare. Trivs man med att odla borde detta inte vara ett problem!

Att ha en kolonilott skänker mycket glädje och är ett meningsfullt sätt att spendera sin fritid på. Upplev glädjen över att äta dina egna morötter och baka paj på dina egna äpplen. Det är svårt att tjäna pengar på att ha en kolonilott. Skörden handlar helt om glädjen över att skörda frukten av sitt jobb i jorden, och gärna ekologisk sådan. Efter en säsong är du nästan garanterat fast i odlandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *