Odling – en härlig och hälsobringande hobby

dscn0468Odling i trädgård, på kolonilott eller i kruka är ett stort intresse som skänker glädje åt många människor. Att vara ute i naturen eller att ha krukväxter inomhus och att få skapa något är bara några av de orsaker som gör odling så populärt. På dessa sidor kan man få tips, råd och inspiration relaterade till odling.

Några ämnen som tas upp är bl.a. olika möjligheter till att odla själv, oavsett om man bor i hus eller lägenhet, i en stad eller på landet. Trenden med stadsodling på balkonger i stora eller små krukor, eller varför inte ett badkar, är något som kan inspirera även den mest inbitna asfaltsälskaren.

För den som är nybörjare eller bara vill lära sig mer om odling finns tips om hur man lyckas med olika växter, vilka som är mer lättodlade och vad man bör tänka på när man odlar. De flesta människor kan få gröna fingrar med hjälp av lite tips, kunskap och erfarenhet.

Att ha en kolonilott är ett bra alternativ för den som inte har möjlighet till eller ork att ha en egen trädgård. Här finns tips om hur man skaffar en kolonilott, vad man kan odla och hur det fungerar med en trädgård i form av kolonilott.

Sist men inte minst kommer odlingsinspiration i form av en artikel om odlingens hälsobringande effekter. Att ha eller vara nära gröna växter och att utöva hobbyn odling är inte bara en fröjd för ögat att titta på utan har även effekter på stress, immunförsvaret, psykisk hälsa, fysiskt välbefinnande och till och med demens.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *