Stockholm – något för alla året om

stockholm-featureDet är inte svårt att hitta saker att göra i Stockholm, tvärtom. Här finns över 90 museer, slott, parker, upplevelsecenter, spaanläggningar, djurparker och mycket annat.

Att resa till Stockholm med barn, och låta barnen välja vad man skall se och göra, är som att kliva in i en godisbutik. Här finns så mycket att man inte vet vad man ska välja. Sommartid lockar ofta utomhusvistelser mer än inomhusaktiviteter och platser som Gröna Lund, Skansen och Eriksdalsbadet står högt upp på listan. Under de varma månaderna lockar också de många båtturerna och vill man inte följa med på en guidad tur finns det reguljära färjor som till och med ingår i SL-kortet.

Vintertid har Sveriges huvudstad också en hel del att erbjuda. Flertalet skidanläggningar lockar med utförsåkning och en del också med längdskidspår. När Mälaren ligger frusen går det att åka skridskor och att promenera längs stadens kajkanter eller varför inte borra ett hål i isen, breda ut fällen och njuta av pimpelfiske. Vattnet är rent och fisken går att äta. Också vintertid går det att avnjuta en båttur och man ska inte glömma att skärgården ”håller öppet året om”. Det är inte lika många skärgårdsöar som erbjuder aktiviteter, restauranger och övernattningsmöjligheter vintertid men de reguljära färjorna tar en till de som håller öppet och där väntar en vintervärld som lämnar bestående minnen.

I och runt Stockholm finns tio stycken kungliga slott och nio av dem är öppna för allmänheten att besöka. En del av slotten är sommarslott och går inte att besöka vintertid men det finns alltid något kungligt slott att beskåda från insidan.

Stockholm stoltserar med världens första nationalstadspark vilken sträcker sig från söder till norr och den är väl värd att upptäcka. Hyr en cykel, följ med på en ridtur, utmana farmor att hänga med på en segwaytur eller promenera – hur du väljer att upptäcka Stockholms natur spelar ingen roll, se bara till att göra det. Staden består av en tredjedel grönområde, en tredjedel vatten och en tredjedel bebyggelse – gott om natur att uppleva!

Sport i Stockholm
Vår svenska huvudstad är inte bara hemmaplan till många duktiga lag inom såväl de svenska fotbolls- och hockeyligorna, utan även platsen där det svenska fotbollslandslaget har sin hemma-arena. I Solna ligger Friends Arena, som är landslagets hemmaborg där man med jämna mellanrum spelar matcher som varje gång drar storpublik. Exempel på kommande matcher som kommer att spelas här är träningslandskamper inför fotbolls VM 2023 i Australien och Nya Zeeland och vid viktiga matcher som dessa brukar biljetterna gå åt som smör i solsken.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *