Stockholm på vintern

Stockholm är en fantastisk stad året runt, även på vintern. Det finns många spännande aktiviteter i och runt staden under vintersäsongen, både när det gäller sport, kultur, mat eller sevärdheter.

Vintersport i Stockholm
Vill man ägna sig åt vintersport finns t.ex. möjlighet att åka slalom. Nästan mitt inne i stan finns Hammarbybacken som drivs av Skistar, är 93,5 meter hög och har 4 nedfarter samt en skidpar. Längre söder om Stockholm finns Flottsbro, som har 103 m fallhöjd, 5 nedfarter, 3 liftar och även skiduthyrning på plats. Bara att komma dit och åka utan andra förberedelser än varma kläder.

Skridskor kan man också åka mitt inne i stan, t.ex. i Vasaparken på Kungsholmen där en stor skridskobana spolas upp varje vinter. Runtom parken finns några av Stockholms mysigaste restauranger och caféer vilket gör att man kan kombinera vintersport med stadslyx. Även i Kungsträdgården finns denna kombination av skridskobana och central storstadspuls.

Vill man istället komma ut mer i naturen finns möjlighet att åka långfärdsskridskor på många av de småsjöar som finns i närheten av Stockholm, t.ex. sjön Trekanten i Liljeholmen eller vid Hellasgården i Nacka. Vid Hellasgården finns också möjlighet att åka längdskidor, liksom på många andra platser i Stockholm.

Sommarsporter inomhus
När Stockholm täcks utav ett snötäcke och kyligare temperaturer så är det många golfare som istället letar sig till inomhushallarna som finns i staden. Centralt på Sveavägen ligger Stockholms Golfhall och i Västerhaninge ligger Haninge Golfhall som man kan besöka året runt. I dessa golfhallar kan du öva på swingen inför säsongens start och även slå ett par slag när lusten faller in.

Promenera
En motionsform som passar utmärkt vintertid är promenader i centrala Stockholm, gärna på Söder och i Gamla Stan. Ett snötäckt Stortorget med en gnistrande julgran och romantiska lyktor är fantastiskt att ha som slutmål efter en promenad på Fjällgatan, högt upp på Söders höjder, med utsikt över ett snöigt Stockholm och isigt men vackert vatten. I Gamla Stan finns det gott om mysiga caféer som erbjuder te, kaffe eller den ultimata drycken efter en lång kylig vinterpromenad: Varm choklad med vispgrädde.